English
Prima pagina Despre noi Subiecte Comitetul de redactie Referenti Ghid pentru autori Ghid pentru referenti Arhiva publicatiei Download Contact
 
Prima pagina
Despre noi
Tematica
Comitetul de redactie
Comitetul de recenzie
Ghid pentru autori
Ghid pentru referenti
Arhiva publicatiei
Procesul de recenzie
Download
Contact
ISSN 2284-8576
Online ISSN 2284-8584
ISSN - L 2284-8576
Publicatie trimestriala
Revista categoria B+ CNCSIS (2007-2011)
Revistă indexată in bazele de date internaţionale:
- EconLit
- EBSCO
- EconLit
- EBSCO
- DOAJ
- CABELL’S
- Ulrich's
- Index Copernicus
- ICAAP

Economic Insights - Trends and Challenges

Titlu anterior: Buletinul Universitatii Petrol-gaze din Ploiesti, Seria Stiinte Economice

Despre noi
   Buletinul Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti, Seria Stiinte Economice, a fost publicat sub aceasta denumire incepand cu anul 1998, avand o aparitie trimestriala din anul 2003. Din anul 2006 revista apare sub o conceptie si o forma grafica noua, in conditiile in care articolele (si rezumatele) se publica in limbi straine de circulatie internationala, iar tinuta stiintifica s-a imbunatatit.
   Organizatia emitenta a revistei – Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti – se remarca printr-o larga recunoastere pe plan national si international, dobandind incepand cu anul 2007 statutul de „universitate cu grad inalt de incredere”, acordat in urma evaluarii institutionale realizate de catre ARACIS.
   In vederea cresterii continutului stiintific, in cadrul colegiului de redactie au fost cooptati specialisti de reputatie nationala si internationala, apartinand in principal urmatoarelor institutii: Academia Romana, Institutul National de Cercetari Economice Bucuresti al Academiei Romane, Institutul National de Statistica, Universitatea PARIS XII, Institutul de Economie Agrara din Belgrad, Academia de Studii Economice din Moldova, Academia de Studii Economice Bucuresti etc.
   Tematica revistei s-a adaptat permanent cerintelor impuse de diversificarea domeniilor de cercetare stiintifica, in prezent fiind orientata, cu prioritate, incepand cu anul 2007, spre aspecte referitoare la imperativele si exigentele rezultate din procesul de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana, alaturi de orientari si abordari diverse ale unor aspecte ale vietii economice nationale, regionale si mondiale.
   In ultimii ani, in cadrul revistei au fost publicate articole si studii ale specialistilor din institute de cercetare de profil, universitati, organisme centrale si locale, societati comerciale indeosebi din sectorul productiv – atat din tara cat si din strainatate.
   Revista este cuprinsa in circuitul de schimb interbibliotecar, fiind transmisa universitatilor din tara, respectiv strainatate cu facultati sau specializari cu profil economic.
   Incepand cu anul 2007, in urma evaluarii specifice, publicatia a fost inclusa in categoria B+ de catre Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (devenit ulterior Consiliul National al Cercetarii Stiintifice), devenind astfel o revista recunoscuta pe plan national.
   Incepand cu anul 2008, in urma procesului de initiere a indexarii in baze de date internationale, revista stiintific? a fost acceptata pentru includere in prestigioasa baza internationala de date pe domeniul economic – EconLit (www.econlit.org/journal_list.html), din ianuarie 2009 in Directory of Open Access Journals (DOAJ, http://www.doaj.org/doajfunc=byTitle&hybrid=&query=E&uiLanguage=en ), din martie 2009 in baza de date EBSCO (http://www.ebscohost.com/titleLists/a9h-journals.htm). In prezent, revista este indexata si in bazele internationale de date ICAAP, CABELL'S Directories, Ulrich's si Index Copernicus.
   Acest fapt reflecta nivelul stiintific al revistei, dar, in acelasi timp, obliga la respectarea permanenta a exigentelor de calitate stiintifica. In contextul celor prezentate, revista este apreciata tot mai mult de comunitatea stiintifica nationala si tinde permanent sa isi accentueze vizibilitatea si pe plan international.
   In anul 2007 a fost creat (si ulterior imbunatatit) site-ul web al publicatiei (http://www.upg-bulletin-se.ro), care ofer? informatii privind: aria de interes acoperita, componenta echipei editoriale si a colegiului de redactie, informatii utile autorilor si recenzorilor, date de identificare si contact, arhiva revistei (cu acces liber), incepand cu anul 2006 si pana la numarul curent.
   Revista se caracterizeaza printr-un caracter riguros al procesului de recenzare a articolelor transmise spre publicare, proces realizat de un comitet stiintific ce include personalitati provenind de la numeroase institutii relevante din tara si din strainatate.
   Incepand cu anul 2012, publicatia stiintifics a dobandit o denumire noua (Economic Insights - Trends and Challenges), demers necesar in contextul cresterii relevantei indexarii publicatiilor stiintifice in baze de date internationale recunoscute, accentuandu-se necesitatea ca revista sa fie reprezentata printr-un titlu mai elocvent in raport cu domeniul abordat.
   Orientarea pentru urmatorii ani include mentinerea standardelor de calitate, amplificarea preocuparilor privind cresterea vizibilitatii internationale a revistei, colaborarea cu institutii si universitati straine, sub forma distributiei si schimbului de publicatii, respectiv a publicarii unui numa?r din ce în ce mai mare de lucrari elaborate de autori straini.

� 2010 Powered by Standard Consulting S.R.L.
Design created by metamorphozis.com
and provided by freewebtemplates.com